home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Pom en salade
Edukans Actieplatform
Vrijdag 18 oktober Op de laatste dag van de week vindt op onze scholen de evaluatie van de teambijeenkomst plaats. Na de vlagceremonie zitt...

Pom en salade

Vrijdag 18 oktober

Op de laatste dag van de week vindt op onze scholen de evaluatie van de teambijeenkomst plaats. Na de vlagceremonie zitten schoolleiders, de Surinaamse en de Nederlandse leerkrachten en consulenten rond de tafel. Terwijl de zon al genadeloos door de tralies schijnt, terwijl de ventilator de warme lucht verplaatst, hebben enkele collega’s, een moeder, twee kinderen, een klusjesman en de conciërge de schoolleider hard nodig. Ons overleg komt moeizaam op gang. Maar wanneer de rust is weergekeerd kunnen we beginnen. Blij verrast vertelt de Surinaamse schoolleider dat ze ’s morgens in de gang collega’s is tegengekomen, die met enthousiasme reageerden op de teamsessie van de dag ervoor. De activiteiten door de Nederlandse World Teachers gepresenteerd worden al waargenomen in verschillende klassen. De evaluatie van de groepsobservaties door schoolleiders en consulenten is omgezet in een aantal positieve actiepunten. Daarop komt volgende week de focus te liggen. Dan wordt de planning van de volgende week besproken. Aandachtspunten zijn: het instructiemodel (ADI), het feedbackgesprek, klassenmanagement en het Plan van aanpak voor dit schooljaar.                                            

Na deze bijeenkomst worden nieuwe observaties met feedbackgesprek uitgevoerd. Wat een mooi onderwijsmoment als de Surinaamse consulent en wij na afloop samen met de leerkracht in gesprek gaan en we daar alle drie van leren.                                                                                                          Het loopt tegen één uur als we allemaal zin in het weekend krijgen. Tijdens de lunch, deze keer warme vis en bami, wordt door de Surinaamse en Nederlandse leerkrachten nog druk maar gezellig overlegd.

Dan toetert de bus en stappen we in om bij de centrale markt weer uit te stappen. We lopen door de drukke straten van Paramaribo en kijken onze ogen uit als we teruglopen naar onze accommodatie.

Na een frisse douche gaan we ’s avonds gezamenlijk uit eten in een openlucht restaurant. Veel, en heerlijk smakende gerechten worden geserveerd, waarbij de Surinaamse Pom en de salade favorieten zijn.  Moe en voldoen duiken we na afloop onder de klamboe. De eerste werkweek zit erop.

Hanneke en Inge

Media bij bericht (3)

Reacties (3)

 • José Bulthuis
  2 jaar geleden
  Wat een heerlijk positieve berichten! Veel succes straks tijdens de 2e week!

  Reactie rapporteren

 • Lisa van Ewijk
  2 jaar geleden
  Leuk om jullie zo te volgen. Succes verder.

  Reactie rapporteren

 • Corrie Charité
  2 jaar geleden
  Wat leuk om alles te lezen. Jullie zij goed bezig allemaal. Veel succes en plezier nog!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen