home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
De laatste week...
Edukans Actieplatform
Maandag 21 oktober De laatste week is aangebroken....Na een heerlijk weekend mogen wij vandaag weer naar de scholen. De laatste maandag van...

De laatste week...

Maandag 21 oktober

De laatste week is aangebroken....Na een heerlijk weekend mogen wij vandaag weer naar de scholen. De laatste maandag van ons avontuur is aangebroken! De ochtend begint met een vlaggenceremonie en morgenzege waarbij de kinderen de vlag hijsen en het volkslied over het schoolplein galmt. De kinderen worden toegesproken met een bijbeltekst. De kinderen kunnen nu met goede voornemens aan de week beginnen.

Onze schoolleidster is vandaag helaas ziek. Ondanks haar afwezigheid kunnen Inge en Jamila zich goed nuttig maken. Zij mogen van een van de juffrouwen, de specialist op het gebied van het ADI model, een les meekijken die gegeven wordt volgens dit model. Samen gaan zij hier na de les over in gesprek om van gedachten te wisselen.

Ondertussen gaan de leerkrachten aan de slag in de klas van de nieuwe twin. Al na de eerste pauze waren er glunderende gezichten te zien. Veel van de werkvormen en suggesties van vorige week waren al doorgevoerd in de klassen. De Surinaamse twins zijn heel leergierig en erg enthousiast. En de Nederlandse ook :) 

Tussen de middag gaan wij lekker Surinaams eten. Wat zal er vandaag op het menu staan? Dit keer is het lekkere BB&R. Dat staat voor bruine bonen met rijst.
Tijdens het eten hebben wij een kennismakingsspel gedaan. Af en toe moet er even gewacht worden, want de monden zijn vol. Alle collega’s spreken hun verwachtingen voor deze week uit, zodat wij weten waar de hulpvragen liggen. Deze verwachtingen zijn allemaal heel positief en beloven een mooie week.

Vanaf morgen gaan de leerkrachten het voorlezen uit een leesboek introduceren in de klas. Voorlezen is hier in Suriname niet vanzelfsprekend. Het heeft vele voordelen en dat willen wij de Surinaamse collega’s laten zien.

Wij zijn nu in de tweede week. Het is nog maar vijf nachtjes slapen... wat vliegt de tijd. Ruiken, proeven, luisteren, praten en toch ook nog even super genieten van al dat moois wat dit land en de kinderen ons bieden.

Lieve groetjes Femke M. en Jamila

Media bij bericht (9)

Reacties (2)

 • José Bulthuis
  2 jaar geleden
  Prachtige foto’s!

  Reactie rapporteren

 • José
  2 jaar geleden
  Prachtige foto’s!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen