home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Vitamineboost
Edukans Actieplatform
Woensdag 23 oktoberVandaag zijn we weer halverwege de week. We naderen het einde van ons verblijf hier in Suriname.  Na het ontbijt van...

Vitamineboost

Woensdag 23 oktober

Vandaag zijn we weer halverwege de week. We naderen het einde van ons verblijf hier in Suriname.  Na het ontbijt van 6.00 uur gaan we weer op pad naar school. Met de lunchboxen, flessen frisdrank en knutseldozen stappen we de bus weer in. Het is vandaag wel wat rustiger in de bus dan andere ochtenden. Het is ook zo warm en we werken zo hard iedere dag!

De dag begint zoals altijd met het hijsen van de vlag en het volkslied. Wat zingen de leerkrachten en kinderen hier toch mooi. Het is toch iedere keer wel weer een bijzonder moment die vlaggenparade.

Hierna gaat iedereen weer hard aan het werk. Er wordt door ons voorgelezen, er worden energizers gedaan en hele lessen gegeven volgens het ADI-model (actieve directe instructie). Met dit model moeten de leerkrachten hier hun lessen voorbereiden. Dit is een hele klus en ze vinden het er fijn om hier onze hulp bij te krijgen.

We merken wel een groot verschil met vorige week. We lopen allemaal wat meer ontspannen rond. En het is zo leuk om onze tips terug te zien in de klassen!

We zien juffen naamkaartjes gebruiken (beurtenbakje), ze laten de kinderen bewegen tussen de lessen door en ze stellen al meer open vragen aan de kinderen. Het zijn allemaal stapjes in de goede richting. De kinderen worden er blij van (en wij ook)!

Na schooltijd op een van de scholen zijn er bij de heerlijke lunch nog actieve werkvormen ge├»ntroduceerd. We hebben de ABC-sleutel laten zien en de binnen-buitenkring. Deze werkvormen worden steeds heel enthousiast ontvangen. We geven ook meteen tips hoe ze dit kunnen toepassen in de klassen.

Op de andere school hebben ze vandaag een vergadering gehad met het hele team. Hierin hebben wij een korte instructie gegeven over het ADI-model. De leerkrachten hebben hierdoor handvatten gekregen hoe ze dit model kunnen toepassen in hun eigen les. Daarna hebben we een korte bordsessie gehouden, op deze manier kan je kort, maar effectief vergaderen.

Na schooltijd was er tijd om even een drankje te drinken aan het water. We hebben heerlijke verse sapjes op met carambole, passievrucht en watermeloen. Even een vitamineboost, dat was heel welkom en daar is erg van genoten!

We hebben na het avondeten nog een hele korte vergadering gehad. Daarna is iedereen het bed in gedoken. Morgen gaat de wekker weer vroeg en hebben de twee scholen hun afsluitende teamvergadering op de scholen.

Tot snel!

Janne en Marleen

Media bij bericht (8)

Reactie plaatsen