home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
1 na laatste dag..
Edukans Actieplatform
Donderdag 24 oktober Het einde van onze reis is helaas in zicht. Na vandaag nog maar 1 dagje op onze scholen… Ondanks dat gaan...

1 na laatste dag..

Donderdag 24 oktober

Het einde van onze reis is helaas in zicht. Na vandaag nog maar 1 dagje op onze scholen…

Ondanks dat gaan we er nog voor om de laatste dag tot een succes te maken!

Er worden plannen gemaakt om op een leuke manier af te sluiten. Dansjes worden voorbereid en er worden over mooie woorden nagedacht.

We zijn heel trots op onze Surinaamse collega’s. We merken dat er veranderingen in gang zijn gezet en dat ze heel graag willen leren. Er zijn steeds meer actieve werkvormen te zien in de klassen en de collega’s zijn al goed aan de slag met het ADI-model. Gisteren en vandaag hebben we de laatste teamvergadering gehad.

Op een school is er een korte presentatie over Edukans. Ook geven we een voorbeeld-les middels het ADI-formulier. We sluiten af met een bordsessie, een effectieve manier van vergaderen.

Op de andere school bespreken we de doelen voor komend schooljaar. Deze doelen zijn: bevorderen van ouderparticipatie, het zelfstandig denken van de kinderen bevorderen en het gebruiken van aanschouwelijk materiaal. Onze Surinaamse collega leidt deze vergadering. We doen een korte workshop over het stellen van prikkelende vragen.

De collega’s denken heel erg mee hoe ze deze doelen kunnen bereiken en stellen veel vragen aan ons. Mooi om zo samen over uitdagingen te kunnen denken.

Morgen nemen we helaas afscheid van onze collega’s en de kinderen. De Surinaamse collega’s die meedoen aan het World Teacher programma ontvangen een certificaat.

We hopen morgen op een leuk en fijn afscheid!

Geschreven door Femke M. en Kayleigh

 

Media bij bericht (6)

Reacties (3)

 • Alet van der Linde
  2 jaar geleden
  Wat fijn dat jullie een verschil hebben kunnen maken! Jullie inspanningen zijn niet voor niets geweest! Straks een mooi afscheid en een goede thuisreis allemaal! Hartelijke groet, Alet

  Reactie rapporteren

 • Hilma Bosklopper
  2 jaar geleden
  Bedankt voor het delen van jullie belevenissen en foto's! Prachtig mooi! We wensen jullie nog een hele mooie afsluiting op de laatste dag. En een goede vlucht terug!

  Reactie rapporteren

 • Jos Boven
  2 jaar geleden
  Wat een mooie verhalen en ervaringen die jullie met ons hebben gedeeld. Jullie hebben een mooie afscheidsdag gehad,en vliegen vandaag terug naar een herfstig Nederland... Goede thuisreis gewenst voor jullie allemaal! Lieve groetjes van Jos Boven

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen