home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Afscheid nemen
Edukans Actieplatform
Vrijdag 25 oktober Afscheid nemen (bestaat niet) Na een laatste ochtend vroeg opstaan en een ritje bij onze (volgens sommige kandi...

Afscheid nemen

Vrijdag 25 oktober

Afscheid nemen (bestaat niet)

Na een laatste ochtend vroeg opstaan en een ritje bij onze (volgens sommige kandidaten knappe) buschauffeur komen we aan op onze scholen. Het is de laatste dag van deze twee leerzame weken en deze dag staat in het teken van afscheid nemen.

De ene school sluit af met een dansje, de andere school maakt een lied. Weer een andere school verzorgt een volledig optreden met zang, dans en muziek. We genieten van het afscheid en de liefde die van deze optredens afspat en worden verrast met ‘brasas en bossies’ (vrij vertaald: knuffels en kussen) van onze twins en de leerlingen die met tientallen tegelijk op je afstormen. Naast het afscheid van de hele school, neemt een ieder ook afscheid in zijn/haar eigen klassen. Een kaartje, cadeautje, nog meer brasas en bossies zorgen ervoor dat we allemaal met een warm gevoel en kippenvel terugdenken aan de afgelopen twee weken. Afscheid nemen van elkaar kan soms best lastig zijn, maar sommigen van ons houden contact met de twins.

Na een ochtend vol tranen en geluk, vertrekken we naar de Latour-kerk, hier volgt een officiële ceremonie waarbij de Surinaamse World Teachers mogen laten zien wat ze de afgelopen weken geleerd hebben. Energizers, toneelstukjes en liedjes komen voorbij. Wat mooi om te zien dat er zaadjes geplant zijn en deze zaadjes uitgroeien tot iets moois. Daarna mogen de Surinaamse World Teachers hun certificaten ondertekenen en in ontvangst nemen. Ook wij worden namens EBGS (de scholenstichting waarmee we hier samenwerken) bedankt met een presentje. Na het officiële gedeelte is er een fotomoment, een lunch en nemen we afscheid van onze Surinaamse collega’s en teams. Een hele mooie afsluiting wat ons betreft!

 

Pakjesavond

Madrid, 25-10-2019

Om de reis af te sluiten,

is het World Teacher team niet meer te stuiten.

Nog een pakje kopen hier, een gedichtje maken daar,

sommigen maken zelfs een surprise voor pakjesavond klaar.

We sluiten af met pakjesavond,

pakjes soms groot, vierkant of rond.

Een ieder had goed over de pakjes nagedacht,

wat heeft deze reis ons iets moois gebracht.

 

De cadeautjes en gedichten zeggen iets over iedere persoon apart,

alles komt recht uit het hart.

Edukans en onze lieve groep: Dank jullie wel!

Wij zien elkaar na deze reis weer heel snel.

 

Groeten ‘Sint en Piet’

 

Geschreven door Simeon en Titia

Media bij bericht (6)

Reacties (1)

  • Adrie Verbeek-noorlander Noorlander
    3 jaar geleden
    Wat mooi dat is bereikt met jullie groep petje af voor iedereen. En welkom thuis allemaal

    Reactie rapporteren

Reactie plaatsen