home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Weer thuis!
Edukans Actieplatform
Zondag 27 oktoberEn toen was het opeens koud, grijs en stil zonder elkaar. Want: we zijn weer terug in Nederland! Natuurlijk is het heel fij...

Weer thuis!

Zondag 27 oktober

En toen was het opeens koud, grijs en stil zonder elkaar. Want: we zijn weer terug in Nederland! Natuurlijk is het heel fijn om alle familie en vrienden weer te zien na twee intensieve weken op reis. Maar het is ook even omschakelen.  

Gisteren de laatste dag in Suriname. Na een ontbijtje hebben sommigen nog de laatste souvenirs gekocht, een prachtige sieradenwinkel bezocht en zijn de koffers gepakt. Hier en daar nog een behoorlijke uitdaging om alles erin te krijgen, maar het is gelukt. Afscheid genomen van Inge en Simeon die nog een heerlijke week voor de boeg hebben om te genieten van al het moois dat Suriname te bieden heeft. Daarna werd het toch echt tijd om te gaan. Een enorme hoosbui maakte ons afscheid extra bijzonder...met elkaar in de vertrouwde bus, op weg naar het vliegveld. 

Nu zit het World Teacher avontuur erop. Wat hebben we genoten, hard gewerkt, gelachen en heel veel gezien. De uitdagingen waar onze Surinaamse collega's mee te maken hebben, de liefde voor onderwijs, de contrasten in de stad en het binnenland en de mooie contacten die we hebben opgedaan. Ik durf met zekerheid te zeggen, ook namens mede-begeleider Hanneke, dat we allemaal terugkijken op een bijzonder mooie reis! En nu nog proberen aan onze thuisblijvers uit te leggen hoe het daar was...:)  

Groetjes, Floor

Reacties (3)

 • Petra ter Huurne
  3 jaar geleden
  Welkom terug! Erg leuk om al jullie ervaringen te volgen vanuit NL. Bijzonder wat er allemaal bereikt kan worden in zo'n korte tijd!

  Reactie rapporteren

 • Lisa van Ewijk
  3 jaar geleden
  Welkom thuis. Fijn dat jullie t goed hebben gehad en goed werk hebben verricht. Ook leuk dat we met jullie mee hebben kunnen lezen over jullie ervaringen daar.

  Reactie rapporteren

 • Angelique
  3 jaar geleden
  Ik heb genoten van jullie verhalen. Fijn dat jullie nu weer in Nld zijn.

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen